posted in: H1b
H-1B VIZESI

H-1B vizesi yabancı profesyonellere ABD’de çalışma fırsatı sunmaktadır. İşverenlerin özel meslek dallarında kalifiye yabancı çalışanları geçici bir süre için işe almalarına olanak tanımaktadır. Yabancı profesyonel kişi, becerilerine göre ABD’de bir işe girme imkanına sahiptir. H-1B vizesi alabilmek için ABD’deki işveren ve potansiyel çalışan, ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi’nin belirlediği koşullara ve kurallara uymak durumundadır. H-1B vize gereksinimleri ile ABD’li işveren ve yabancı profesyonelin ABD Çalışma Bakanlığı standartlarına uyduğundan emin olunur. Bu uyumun büyük bir bölümü de Çalışma Şartları Başvurusu (LCA) tamamlanarak sağlanmaktadır.

H-1B Vize Süreci

ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi, işveren tarafından yapılan H-1B başvurusunu onayladığında yabancı çalışan yurtdışındaki bir ABD elçiliğinde H-1B vizesini damgalatabilir veya halihazırda ABD’deyse statüsünü değiştirebilir. H-1B vizesi kişi Şili veya Singapur vatandaşı değilse ilk olarak 3 yıllık bir süre için verilir. Ek olarak hem başvuru sahibinin (işveren) hem de hak sahibinin (çalışan) uyması gereken belirli zorunluluklar vardır.

H-1B vize süreci iki ana unsurdan oluşur: ABD’li bir işverenin sponsorluğu ve ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi’ne başvuru yapılması. Süreci başlatmak için başvuran kişinin ABD’li bir işvereninin olması gereklidir. Potansiyel H-1B vizesi sahibi kişi, çalışanı adına H-1B vizesine başvurmaya razı olan uygun bir ABD’li işveren bulduğunda işverenin çalışma koşulları başvuru formunu teslim alıp ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi’ne H-1B başvurusunu yapması gerekmektedir.

  • Başvuru sahibi hukuki destek alıyor veya bir H-1B avukatı tutuyorsa başvuru sahibinin G-28 formu ile başvurusunu gerçekleştirmesi gerekir. G-28 formunun bütün bölümleri doldurulmalıdır. Avukatın imzası ve ismi ile başvuru sahibinin imzasının bulunması gereklidir.
  • ABD’li işverenin ETA-9035(Çalışma Şartları Başvurusu) formunu doldurması gereklidir. Çalışma Şartları Başvurusu zorunludur ve ABD Dışişleri Bakanlığı’nın iCert Portal Sistemi üzerinden online olarak doldurulması gerekmektedir.
  • I-129 formunu göndermeden önce işverenin Çalışma Şartları Başvurusunun onayını almış olması gerekir. Onay alındıktan sonra işveren, I-129 Formunu (Göçmen Olmayan Çalışan Başvurusu), başvuru ücretini, ek belgeleri ve tasdiklenmiş Çalışma Onayı Başvurusunu sunmak durumundadır.
  • I-129’un formun 11. Ve 12. Sayfalarında yer alan H Sınıflandırma ekinin de tamamlanması zorunludur.
  • Başvuru sahibinin H-1B Veri Koleksiyonunu ve Dosya Ücreti Ekini düzgünce tamamlaması gereklidir. H-1B Veri Koleksiyonu ve Dosya Ücreti Eki I-129 formunun 17-19 sayfalarında yer almaktadır.
  • Başvuru sahibinin Premium Vize Hizmeti almayı talep ettiği durumlarda I-907 formu doldurulmalıdır. Premium hizmet ücreti ayrıca 1,225$’lık bir çek/havale, I-129 makbuzu ve I-907 formu gerektirmektedir. I-907, Premium Vize Hizmet Talebidir ve I-129 formu teslim edildikten sonra gerçekleştirilir.

 

H-1B Vize Gereksinimleri:

  • Pozisyon Gereksinimleri
    • Teklif edilen iş “özel meslek” kategorisine girmelidir. Özel meslek kapsamında kişinin bir lisans derecesi veya ileri seviye bir eğitim sertifikası olmalıdır. İşin zorluğuna veya listelenen görevlere göre bir lisans derecesinin talep edilmediği özel pozisyonlar da vardır. Ancak çoğu ‘profesyonel’ pozisyon bir lisans derecesi gerektirmektedir.

 

  • Eğitim Gereksinimleri
    • Lisans veya yüksek lisans diploması itibarlı bir üniversite ya da yüksekokuldan alınmış olmalıdır. Alınan diplomanın H-1B özel mesleğiyle alakalı bir bölüm olması gerekir. Diploma ABD dışında alınmış ise bir ABD derecesine eşdeğer olmalıdır.
    • Kişinin lisans derecesi bulunuyorsa iş tecrübesi olması bir ön şart değildir. İş tecrübesi ise lisans derecesinin yerine sayılabilir. Kabul edilen iş tecrübesi için genel kural: Üniversite koşulunun 1 yılı = 3 yıllık iş tecrübesi. Başvuran kişiden istenen eğitim/tecrübe gereksinimlerine dair daha fazla bilgi edinmek için buraya tıklayın.

 

  • ABD Çalışma Bakanlığı – ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi Gereksinimleri

H-1B vize gereksinimlerine göre ABD Çalışma Bakanlığı, Çalışma Şartları Başvurusunu (LCA) onayladığında işverenin I-129 formunu ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi’ne teslim etmesi gereklidir.

  • Cari Ücretin Belirlenmesi. Bu ücret benzer alanlarda çalışan ABD’li kişilere ödenen ortalama ücrettir. Yabancı uyruklu profesyonelin çalışacağı işte en az cari ücret alması zorunludur.
  • Yabancı profesyonelin işe alımı ABD’nin benzer alanlardaki çalışma şartlarını etkilemeyecektir.
  • İşveren, H-1B başvuru ilanını kendi içinde ilan etmelidir.
  • Bahsi geçen alanda herhangi bir grev/işten çıkarma/lokavt olamaz.
  • İşveren devletin gerçekleştireceği incelemelere izin vermelidir.
  • İşveren, yabancı çalışanın işine öngörülen tarihten önce son verirse çalışan kişinin ülkesine dönüş masraflarını karşılamakla yükümlüdür.
  • ABD Vatandaşlık ve Göçmen Ofisi onaylayana dek işverenin yabancı çalışanı işe alma yetkisi yoktur.

 

 

 

 

  • ABD’li İşveren Gereksinimleri
    • İşverenin işe aldığı yabancı profesyonele ödeme yapabilmesi için gerekli para kaynaklarına sahip olması gereklidir.
    • İşveren resmi bir iş teklifi yapmalıdır. Resmi bir iş teklifi işletmenin gerçekten kişiye ihtiyacı olduğunun belgelerle kanıtlanabilir olduğunu gösterir.

 

H-1B Üst Sınırı

Her mali yıl, H-1B vizesi yıllık üst sınırı 65,000 vize olarak belirlenmektedir. Ancak bu sınıra dahil olmayan bazı başvuru sahipleri de vardır. ABD’den yüksek lisans derecesi veya daha üst bir derece almış kişiler, mevcut ilk 20,000 başvuru arasındaysa bu sınırlamadan muaftır. Bunun yanı sıra H-1B çalışanı bir enstitü ya da yükseköğretim kurumu tarafından işe alındıysa veya başvurusu yapıldıysa yine H-1B üst sınırından muaftır. İlgili kar amacı gütmeyen kuruluşlar, araştırma merkezleri ve devletin araştırma kurumları da H-1B üst sınırından muaftır.

H-1B vizesi olan kişinin eşi ve bekar çocukları H-4 vizesi alabilirler. Ancak H-4 vizesiyle ABD’de çalışma izinleri olmaz.

 

H-1B Kalma Süresi

H-1B göçmen olmayan çalışan olarak üç yıla kadar bir süre için vize alabilirsiniz. Bu süre uzatılabilir, ama genellikle altı yılı aşamaz. Ancak 21. Yüzyıl Amerikan Rekabetçiliği Kanunu’nun 104(c) ve 106(a) bölümlerine göre bazı istisnalar bulunmaktadır. İşvereniniz izin verilen kalış sürenizden önce işinize son verirse dönüş masraflarınızı karşılamakla yükümlüdür. Pozisyonunuzdan kendiniz istifa ederseniz işverenin dönüş masraflarınızı karşılamak gibi bir yükümlülüğü de olmaz. Eğer işvereninizin bu şarta uymadığını düşünüyorsanız yazılı başvurunuzu onaylayan Hizmet Merkezi ile iletişime geçmelisiniz.

Neden Bizim H-1B Vize Avukatlarımızı Tercih Etmelisiniz:

Şirketimiz sadece işletme ve istihdam göçmenliği konularında uzmanlaşmış göçmenlik hukukunda hizmet verdiğinden H1B başvuru işlemleri konusunda 20 yılı aşkın bir deneyime sahibiz.

 

  • Kompleks, yeni H-1B ve transfer/uzatma davalarında harika bir başarı geçmişi
  • Yetenekli ve Kolaylıkla Ulaşılabilen H-1B Göçmenlik Avukatları
  • H-1B Vize başvurularının zamanında yapılması ve sizi gelişmelerden haberdar etmeye olan bağlılığımız

Tecrübeli H1B Vize Avukatlarımız ile görüşmeniz için potansiyel H-1 müşterilerimize Ücretsiz Danışma Hizmeti sunmaktayız. H1B başvurusu yaparken sizin için en uygun yolu tartışmak adına bizimle iletişime geçebilirsiniz.

posted in: Çalışma Yoluyla Göçmenlik, H1b, İltica
Başkan Trump İltica Programlarının Geleceğini Nasıl Değiştirir

İnsanlar oylarını kullandı. Donald Trump Amerika Birleşik Devletleri’nin başkanı seçildi. Ofise cumhuriyetçi parti ve cumhuriyet senatosuyla giriş yapacak. Kendisi tüm kanunları yetkisi altına alacak güce sahip olmamakla birlikte, birçok yasama organını ve poliçeleri yürürlüğe sokacak yetkiye sahip olacaktır. Peki bu durumda ilticaya başvurmak isteyenler, başvurmuş olanlar, ve sığınma talebi edenleri neler beklemektedir?

Trump’ın yönetimi Amerika Birleşik Devletleri’nde ilticaya başvuran kişileri olumsuz yönde etkileyecek mi?

Aşağıdaki metinde oluşabilecek birkaç durumu değerlendireceğiz, fakat gerçek Trump’ın yönetiminin Amerika Birleşik Devletleri’nde ilticaya başvuranların iltica davalarında herhangi bir değişiklik olmayacağı doğrultusundadır. İltica memurları bürokratlardan oluşmakta olup, görevleri ne ise geçmişte olduğu gibi yapmaya devam edeceklerdir. Davalara geçmişte nasıl yaklaşıyorlarsa aynı şekilde hükmetmeye devam edeceklerdir. Trump yönetimi göçmenlik yargıçlarını kontrol etmek gibi bir hakka sahip değillerdir ve iltica davalarında son kararı sadece onlar verebilirler.

Amerika Birleşik Devletleri Sınırları İçerisinde Olan Sığınmacı ve Mülteciler: Her şeyden önce, bu ülkenin sınırları içerisinde yasal olarak kalan insanları ülkeden sürgün etmek, ülkeye girmeye çalışan insanları engellemekten çok daha zordur. Bu insanların anayasal olarak hukuk kuralları gereğince durumlarının değerlendirilmesi şart koşulur. Bu demek oluyor ki, yasal prosedür görülmeden Amerika’dan gönderilmeleri söz konusu olamaz. Günümüzde bu prosedürün işlenmesi, davanın göçmen yargıcına sunularak incelenmesini talep etmesi ve yargıcın kişinin Amerika Birleşik Devletleri’nde kalması için uygun olup olmadığını değerlendirmesinden oluşmaktadır. Amerika Birleşik Devletleri tarafından önceden kanunlar gereği koruma altına alınan şahısların (bu kanunlar birçok uluslararası anlaşmaların onayına dayanmaktadır) ülkeden kolayca sürgün edilebilmesi söz konusu değildir. Kendilerini Amerika sınırlarından çıkarmak uzun bir prosedür olmakla birlikte, güncel kanunlar gereği koruma altına alınan şahıslar sürgün edilemez.

İltica yasaları üzerinde değişiklik bile yapılsa, Amerika Birleşik Devletleri’nin ülke sınırları içerisinde olan kişileri korumak için birçok farklı yasaları vardır. Örneğin, Birleşmiş Milletler İşkenceyle Mücadele Sözleşmesi’nin tanımıyla kendilerine zarar gelmesinden korkan bireyler, bu antlaşmaya dayanarak haklarını savunabilirler.

Daha uzun süre zarfları içerisinde burada olan kişiler başka yasalarla kendilerini koruma altına alabilirler. Örneğin, sürgünün iptali veya aile bireylerine dayanarak statü değişikliğine başvurabilirler. Kısaca, Amerika sınırları içerisinde olan bireyleri korumak için birçok kanun vardır ve sürgün edilmeleri için prosedür başlatıldığı takdirde bahsi geçen kanunlar sürgün etme çabalarını yüksek ihtimalle boşa çıkaracaktır. Bu kişilerin Amerika’yı terk etmeye zorlanması için kanunlarda kapsamlı değişiklik yapılmaya kalkılması, birleşmiş kongre eylemini gerektirmektedir ve bu olasılık oldukça düşüktür.

İltica Davaları Devam Etmekte Olan Şahıslar: Amerika sınırları içerisinde iltica davalarının sonuçlanmasını bekleyen şahıslar için de kanunlara uygun prosedürün uygulanması şart koşulmaktadır. Göçmenlik yargıçları Amerika Birleşik Devletleri’nde kalmalarının uygun olmadığına karar verene kadar kendilerinin sürgün edilmesi söz konusu olamaz. Güncel kanunlara göre, geneli Müslüman olan ülkelerden gelen kişiler bile bu kanunların koruması altındadır, çünkü bu kanunlar ülke içerisinde ve uluslararası olarak insan haklarını temsil eder. Başkan Trump hukukun bu alanında kapsamlı değişiklik yapacak desteğe sahip değildir.

İltica davaları devam etmekte olan kişilerin asıl endişe duyacağı şey, Trump yönetiminin iltica sistemi için kullanılan kaynakları ne derece bölüştüreceğidir. Şüphem göçmenlik mahkemelerinin (şahısları sürgün etmek gibi aynı zamanda da kalmalarına karar verebilecek kanunların yürütüldüğü mahkemeler) kaynaklarının fazlalaştırılacağı yönündedir. Onaylayıcı İltica Sistemi’ne optimist şekilde yaklaşmıyorum, bu sistem Amerika sınırları içerisinde ülkelerine dönerlerse zulüm ve eziyete maruz kalacaklarından korkan insanların davalarını inceleyen iltica ofislerini kapsamaktadır. Onaylayıcı İltica Sistemi halihazırda uzun gecikmeler yaşamaktadır. Eğer yeni yönetim bu sistemin kaynaklarını keserse, proses giderek uzayacaktır.

 

 

posted in: E-2 Yatırımcı Vizesi, H1b, İltica, O-1 vizesi, L-1 vizesi
Profesyonel, Yetenekli ve Niteliksiz Çalışanlar için EB-3 Vizesi

Birleşik Devletler iş vasıtalı yeşil kartların 3. tercih edilen kategorisi (Toplam 5 kategori bulunmaktadır.) oldukça kapsamlı ve diğer kategorilerin bazılarına kıyasla daha az talep edilen bir kategoridir. İçerdikleri:

Profesyonel çalışanlar

-Vasıflı çalışanlar ve

-Vasıfsız çalışanlardır.

Yabancı uyruklu kimse bir Birleşik Devletler işvereninden kalıcı, tam zamanlı bir iş teklifine ihtiyaç duymaktadır. İşveren bu sürece Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı’ndan işverenin Birleşik Devletler vatandaşı bir çalışan aradığı fakat istekli ve kalifiye kimseyi bulamadığına dair onaylı bir işçi sertifikası almakla başlayabilir. Tüm EB-3 alt kategorileri için çalışma belgesi gerekmektedir. ( Milli menfaat feragatçileri olmayanlar, başvuranlar yabancı bir ulustan işçi almanın Birleşik Devletler’e çok fazla fayda sağlayacağını gösterirse, çalışma belgesi gerekmemektedir ve bu üçüncü tercih için uygundur.) Çalışma belgesi ve belge gereklilikleri ve sürecinde daha fazla bilgi almak için “Çalışana Yeşil Kart İçin Sponsor Olma Prosedürleri“ne bakınız.

Her yıl sınırlı sayıda EB-3 yeşil kart bulunmaktadır- toplam sadece 40.000 iken bunun 10.000’i vasıfsız işçilere ayrılmıştır. Sonuç olarak vasıfsız olarak sınıflandırılan işçiler diğer iki alt kategoride karşılaşılan zamandan daha fazla, sıklıkla yeşil kart için 10 yıl ya da daha uzun süre beklemek zorundadırlar. Başka kaç insanın başvurduğuna bağlıdır, ancak vasıfsız işçilerin talebi yüksektir – sadece kaç işverenin dadı ya da bakıcılarının yeşil kartı için sponsor olmak isteyeceğini düşünün. İşçinin hangi ülkeden olduğuna bağlı olarak, bekleme 10 yıl kadar uzun olabilmektedir. (Her ülkenin limitleri aynı zamanda vizenin dağılımını da etkilemektedir.)

posted in: E-2 Yatırımcı Vizesi, H1b, İltica, O-1 vizesi, L-1 vizesi
İş vasıtası ile yeşil karta nasıl başvurulur?

Trump başkanlığı dolayısıyla, eğer sponsorunuz varsa iş vasıtası ile yeşil karta başvurmanın tam zamanı. İş vasıtası ile alınan uygun yeşil kartların miktarını azaltma ihtimalleri bulunmakta ve EB-3 süreci için bekleme süresi çok az olduğu için, başvuruya başlamanın tam vakti, bu yüzden başvuru sahibi eski kanunlar kapsamı içinde olmakla beraber yeşil kart süreçleri çok çabukça işleme alınabilmektedir.

Yetkin hukuk müşaviri ve William player ile sponsorluk süreci epeyce nettir.

Dahil olan lojistiğin %95’ini avukat idare etmektedir. Tekrardan başvuran kişi başarılı bir başvuru için sadece birkaç işçisi olan küçük bir işverene ihtiyaç duymaktadır. Aşağıda size sponsor olmak isteyen bir işverene sahip olduğunuzda kalifiye olacağınızın uyarısı aşağıda yapılmaktadır.

posted in: E-2 Yatırımcı Vizesi, H1b, O-1 vizesi, L-1 vizesi
Başkan Seçilmiş Trump ve PERMler, LCA-lar ve I-601A Feragatları

Şu andan itibaren işletmeler ve göçmen topluluklar, Başkan seçilmiş olan Trump’ın göçmenlikle ilgili olan uygulamaları hakkındaki potansiyel değişiklikler göz önüne alınarak spekülatif ve çelişkili bilgiler almaya devam edeceklerdir.

Kimse ne olduğunu bilmese de, eğer varsa, değişiklikler gelecek yıl İşçi Sertifikalarına, H-1B Vizelerine uygulanacak ve göçmenlikle genel olarak gelecek yılki Faveo Paralegalleri aşağıdaki adımları uygulamanın en azından uygunsa bazı müşteriler için potansiyel olarak iyi bir sigorta poliçesi olabileceğine inanmaktadırlar.

  • PERMleri olabildiğince çabuk hazırlama ve teslim etme ve onları Birleşik Devletler Çalışma Bakanlığı sistemine gelecek yıl sunulacak olan potansiyel olarak daha sert ya da eleyici yeni gereklilikler gelmeden sunma (Görünüşe göre masadaki seçeneklerin bazıları Kanada, Yeni Zelanda ve diğerleri tarafından kullanılan “Nokta sistemi”ni bazı açılardan taklit etmeyi içermektedir);
  • H-1B Sınır davaları için gelecek 1 Nisan 2017’de doldurulacak LCAları şimdi doldurma ve hazırlama (Üstün bir gayret gerektirmemektedir ve gelecekte yararlı olabilecektir.)
  • I-601A feragatlarını olabildiğince çabuk teslim etme;
  • Çok uluslu olan işçilerin H-1Bler yerine (mümkün olduğunda) kullanılabileceği L-1leri kullanımını planlama;
  • H-2B dosyalarını olabildiğince çabuk işleme.
Andrew P Johnson hukuk ofisleri yukarıda listelenen ve çok çeşitli diğer göç davalarında kapsamlı tecrübeye sahiptir. Göçmenlik konusunda özelleşmiş 20 yıllık deneyime sahibiz.

 

posted in: E-2 Yatırımcı Vizesi, H1b
Trump başkanlığı göçü nasıl etkileyecek?

Bana göre, göçmenlik yasasında,parmaklıkları genişletme (“Duvar” konusu), suçlu yabancıların gönderilmesi gibi bölümlere yoğunlaşacaklardır. H1Bleri azalttığını önerdikleri iş göçmenliği için olduğu gibi ya da H1B için çalışma izni isteği (Gazete reklamları ile vs.) ve mümkün cari ücreti arttırmadır. H1Bler teknoloji şirketleri yeteneği buraya aldığı ve daha sonra bu insanlar PERMleri yapan kişiler olduğundan araç olarak servis verdikleri için önemlidirler.

Trump’ın planı sadece çeşitli vizelerle Birleşik Devletler’de bulunun yabancılar için çalışan yeşil kartının ihracına sınır getirmeyi önermektedir. Bu çalışan konulu vizelerin %86’sını oluşturmaktadır. (Yani yurt dışına çıkış/ çalışma esaslı yeşil kart sebepli “kayıp” %14 olacaktır. Daha büyük problemse H1Blere birkaç yıl içinde sınır getirildiğinde PERM ile sponsor olacak kimseniz kalmayacaktır

Politik iltica süreci değişmeyecektir ve hakimlerin ömür boyu atamaları olduğu için, göç mahkemesi süreci aynı kalacaktır.

EB-5 programını etkileyeceklerini ya da kısıtlayacaklarını düşünmüyorum. Etkileyecekleri son şeyin bu olduğunu düşünüyorum. Buna (çok fazla) bulaşmamak için, H-2Bler için olduğu gibi çiftlik ve fabrikaların baskısı altında olacaklarını düşünüyorum. L1s, E-2s, O-1s ve NIWleri yalnız bırakacaklarından şüpheleniyorum. PERMler için, yerel işsizlik ofisi ile birkaç çeşit ek adım isteyebilirler.

Bu bir prodüksiyondur, Trump adaylık sürecinde tutarsızdı bu yüzden hiçbir şey net değil.

 

posted in: H1b
Trump’in ticari göçmenlik vizeleri hakkındaki planı nedir?

Gelecekteki H-1B vize programının kesinliği şu noktada belli olmasa da, bizim müvekkilerimizin aşağıda listelemiş olduğumuz seçenekleri inceleyip, en kısa zamanda bir yola başvurmalarının, iyi olacağına inanıyoruz.

1. Suanda H-1B vizesi olan kisiler ve H-1B vize süresi kısa sürede sona erecek olanların, en kısa zamanda vizelerini uzatmak icin başvurmaları gerekmektedir.
2. H-1B vizesinin uzatılması için yapılacak başvurularda yüksek gelirli bir işte çalışıyor olmanız, farklı bir işe geçiş yapıyor olmanız, ya da iş adres değişikliği yapıyor olmanız, vizeyi uzatmak için yardımcı olabilir.
3. H-1B vizesi olup çalışanlar için, eğer iş verenleri, H-1B vizesi olan kişiye sponsor olup, GreenCard almasına yardımcı olacaksa, başvuru sürecine hemen başvurmaları gerekir.
4. H-1B vizesi olan ve O-1 vizesi için başvuru yapabilecek durumda olanların, vize değisikliği yapmayı düşünmelidirler.

Andrew P. Johnson’in hukuk bürosu, göçmenlik haberleriyle ilgili size yardımcı olmaya ve bilgilendirmeye devam edecektir.