EB-5 vize programı ile Amerika’ya yatırım yapan kişiye, onun eşine ve 21 yaş altı evlenmemiş çocuklarına Amerika’da oturma izni verilmektedir. Yapılacak sermaye yatırımı ile sürekli oturma izni, yeşil kart elde edilebilmektedir. Amerika Birleşik Devletlerinde bulunan yeni işletmeye en az 1 milyon dolar veya hedeflenen çalışma alanına en az 500.000 bin dolar yatırım yapılmalıdır. 500.000 dolarlık yatırım hedeflenen çalışma alanına yapılabilmektedir. Bu hedeflenen çalışma alanları ise; kırsal, şehir dışında bulunan yerler veya işsizliğin yüksek olduğu yerlerdir.

Yapılacak yatırımın yasal bir kaynaktan geldiğinin kanıtlanması gerekmektedir, ABD hukuksuz bir yoldan kazanılan para kaynağını kabul etmemektedir. Yakın bir gelecekte kanun değişiklikleri ile bu yatırım miktarları 1.2 milyon dolar ve 800.000 dolar olarak artacaktır.

Yatırım yaparak Amerika’da oturma izni nasıl alınır ?

Amerika’da oturma izni alabilmek için EB-5 vizesi sahibi olmalısınız, bu vizeye sahip olabilmek içinse; ilk adım olarak göçmenlik dilekçesi doldurmalı ardından geçici 2 yıllık oturma izni almalısınız. EB-5 yatırımcı vizesi için eğitim, tecrübe, ticari başarı şartları yoktur, yatırımcının 1 milyonu veya 500.000 doları bulunması yeterli olacaktır.

Bu konuda Avukat Andrew P. Johnson Türkiye’den Amerika’ya yatırım yaparak oturma iznine sahip olmak isteyen kişilere yardımcı olmaktadır. Andrew P. Johnson Amerika Birleşik Devletlerinde savcılık yapmış, bir çok makale yayınlamış, New York Times gazetesinde yer almış, Amerika Birleşik Devletleri büyük elçilerine ise yatırımcı vizesi hakkında konuşma yapmıştır. Andrew P. Johnson Amerika’da oturma izni almanızla ilgilenmektedir. Dünyanın her yerinde ise müvekkillerimizi sürekli oturma izni konusunda temsil ettik. Daha detaylı bilgi alabilmek için Andrew P. Johnson ile görüşebilirsiniz.